Căutați pe
După cogenerare și biomasă, fabrica de malț Boortmalt din Issoudun, Franța, se poate baza acum pe energia termică solară pentru nevoile sale de încălzire. La 20 septembrie 2021, unitatea a inaugurat o centrală termică solară de 14 252 m², care a fost finanțată de Kyotherm cu sprijinul ADEME. Instalația generează 8,5 GWh de căldură durabilă și cu emisii reduse de carbon pe an, ceea ce reprezintă aproximativ 10 % din nevoile sitului.
Această instalație va evita eliberarea anuală a 2 100 de tone de CO2 în atmosferă în fiecare an, ceea ce echivalează cu emisiile anuale a 1 050 de mașini. Datorită acestei noi instalații, 50% din căldura necesară pentru funcționarea malteziei provine acum din surse durabile. Se așteaptă ca această proporție să crească în anii următori.
Dezvoltarea durabilă: un pilon al modelului Axereal
""Fabrica de malț de la Issoudun, locul istoric de prelucrare a activităților de malț ale cooperativei, a jucat un rol esențial în dezvoltarea noastră industrială. De-a lungul anilor, aceasta a reușit să se modernizeze pentru a integra tehnologii de ultimă generație pentru o producție de malț din ce în ce mai durabilă. Astăzi, acesta întruchipează perfect dinamica traiectoriei noastre, care vizează accelerarea tranziției agricole și alimentare", explică Jean-François Loiseau, președintele Grupului Axereal. Această instalație de mari dimensiuni se înscrie în strategia globală de dezvoltare durabilă a grupului Axereal. ""Obiectivul nostru este de a ne crește profitabilitatea, concentrându-ne pe structurarea lanțului de aprovizionare. Producție ecologică, HVE, producție cu emisii reduse de carbon, depozitare de cereale de nouă generație: adoptăm o abordare de lider pe aceste subiecte și pe altele. Fiecare pas spre o producție mai durabilă este un alt pas spre satisfacerea așteptărilor clienților noștri și, în cele din urmă, ale consumatorilor", explică Paul-Yves L'Anthoën, directorul general al grupului Axéréal.
Făcând din reducerea amprentei de carbon o prioritate pentru liderul mondial în domeniul malțului: Boortmalt
Producerea malțului într-un mod sustenabil necesită un angajament zilnic de îmbunătățire continuă. Reducerea consumului de energie și a emisiilor este unul dintre cele patru obiective principale de sustenabilitate ale Boortmalt, alături de conservarea apei, agricultura durabilă și aspectele legate de sănătate și siguranță. ""Obiectivul nostru este de a reduce emisiile de CO2 cu cel puțin 50% până în 2030 în întregul perimetru global al Boortmalt, respectând astfel acordurile de la Paris privind clima", explică Yvan Schaepman, director general al Boortmalt (o filială de malț a grupului Axereal). De mai mulți ani, Boortmalt investește în energii alternative pentru a-și reduce emisiile de carbon și pentru a-și limita consumul de combustibili fosili. Site-ul de la Issoudun este una dintre cele mai avansate fabrici de malț în procesul de decarbonizare, iar astăzi dovedește încă o dată acest lucru."