Căutați pe

Europa Centrală

Europa Centrală

Grâu durabil pentru proiectul "Carta del Mulino" realizat de către Barilla

Image
Sustainable wheat harvest
Groupe paragraphe
Champs à renseigner
Texte

 

Axereal Europa Centrală este onorată pentru că a livrat în primul an 10 000 de tone de grâu de consum sustenabil către morile care aprovizionează grupul alimentar Barilla, prin activitățile sale din Croația, Ungaria și România.


Pentru primul an, producătorii locali au fost implicați, cu sprijinul echipelor Axereal, în producția de grâu sustenabil pentru proiectul ""Carta del Mulino"" al grupului Barilla, care este foarte angajat în ceea ce privește mediul și dezvoltarea durabilă.
Pentru producători,  caietul de sarcini cu privire la procesul de producție implică acțiuni în ceea ce privește rotația culturilor, reguli care trebuie respectate pentru a permite refacerea naturală și menținerea nutrienților din sol și crearea de zone verzi de plante cu flori pe echivalentul a 3% din suprafața cultivată cu grâu pentru a proteja insectele polenizatoare. În schimb, producătorul primește o remunerație suplimentară pentru îndeplinirea angajamentelor specificate în caietul de sarcini. Această inițiativă îi permite producătorului să ofere consumatorilor săi produse cu sens, care sprijină munca comunităților agricole și redă spațiu naturii agro-sistemelor.

"Trebuie să salutăm cu adevărat implicarea echipelor Axereal și a fermierilor locali parteneri în desfășurarea unor caiete de sarcini precum cel al Barilla, care reprezintă pentru noi viitorul piețelor alimentare. Filialele Axereal din fiecare țară asigură trasabilitatea completă a loturilor de grâu colectate: de la livrarea semințelor către fermieri, până la încărcarea trenurilor care alimentează morile cu grâu. După Croația, Ungaria și România, intenționăm să ne adresăm în campaniile următoare producătorilor din Serbia și Slovacia pentru a ne alătura demersului virtuos al Barilla", explică Mikaël Cholière, directorul activităților Axereal din Europa Centrală.

Descoperiți Carta del Mulino: https://www.mulinobianco.it/lacartadelmulino