slider_Axereal_group
Punerea în aplicare la nivel
local și internațional

Căutați pe

Grupul

Cine suntem noi

Champs à renseigner
Texte

 

Axereal este o cooperativă agricolă și agroalimentară de vârf, prezentă în Franța și la nivel Internațional, specializat în producerea de material semincer, achiziția recoltelor, prelucrarea cerealelor pentru piețele de malț și creșterea animalelor.

Axereal colectează și valorifică 4,5 milioane de tone de cereale, reunește 12.700 de fermieri și aproape 4.000 de angajați și are o cifră de afaceri de aproximativ 3 miliarde de euro.

Champs à renseigner
Image standard
who-we-are

Actor al tranziției agricole și alimentare

Champs à renseigner
Texte

Misiunea noastră este de a crea valoare pe tot parcursul lanțului alimentar, de la producători și până la consumatori,  prin dezvoltarea unei industrii durabile și competitive în care beneficiarii principali sunt fermierii din fiecare regiune pe care o acoperim.

Ambiția noastră este de a contribui la dezvoltarea unei aprovizionări cu alimente de calitate, poziționându-ne ca un actor major în tranziția agricolă.

Axereal își dezvoltă activitatea agricolă în inima uneia dintre marile regiuni europene producătoare de cereale. Teritoriul acoperă 16 departamente.

Locații de grup

Champs à renseigner

The Group model

Champs à renseigner
Texte

Așezat ferm pe calea către o creștere durabilă, Axereal se angajează mai mult ca oricând să-și servească fermierii, clienții și consumatorii.

În ciuda numeroaselor perturbări cu care ne-am confruntat în ultimul an (din cauza crizei coronavirusului și a vremii provocatoare), modelul cooperativ continuă să-și demonstreze relevanța.

Strategy

Champs à renseigner
Texte

Despite all the hurdles the last year has brought, our cooperative model has demonstrated its strength and its ability to adapt. The Group is now structured as two divisions, Agriculture & Processing Channels on one hand and Malting on the other, and we continue to pursue sustainable growth as we support the agricultural and nutrition transition.

Champs à renseigner
Texte

În mediul actual, din ce în ce mai fluid și mai nesigur, care sunt ambițiile Axereal?

Jean-François Loiseau:  Într-un spirit de colaborare, ne unim forțele și lucrăm continuu pentru a produce cereale de cea mai bună calitate, pentru a adăuga valoare pe măsură ce le transmitem clienților noștri din Franța și din întreaga lume, adaptându-ne la nevoile lor și la schimbările în obiceiurile de consum amplificate de pandemie. Această capacitate de adaptare a modelului nostru face parte integrantă din filozofia Axereal, iar ca și grup  ne angajăm să respectăm pământul și pe oamenii  care îl lucrează. În consecință, ne propunem să valorificăm toate oportunitățile care au potențialul de a deschide noi piețe de viitor pentru membrii noștri cooperatori.

Cum au evoluat echipele în ultimul an?

Paul-Yves L'Anthoën: Dedicarea de care a dat dovadă personalul nostru a fost exemplară și remarcabilă și chiar trebuie să îi felicităm pentru acest lucru. S-au adaptat la această perioadă fără precedent și au adus afacerea la un nivel ridicat de performanță, care răspunde așteptărilor clienților noștri, în ciuda limitărilor impuse din cauza pandemiei.

Citation

Dorim să facem din Axereal un catalizator pentru o schimbare către modele agricole durabile.

Infos citation
Jean-François Loiseau, președinte, Axereal
Image standard
Paul Yves L Anthoen
Champs à renseigner
Image standard
Jean Francois Loiseau
Texte

Cum evaluați anul 2020-2021?

PYL: Pe lângă scăderea cu 10% a pieței mondiale a berii în timpul pandemiei, recolta din 2020 a egalat minimul istoric din 2016. Așadar, am suferit doi ani grei în ultimii cinci! Cu toate acestea, Grupul nostru nu s-a abătut de la traiectoria de creștere durabilă pe care o urmează și a înregistrat rezultate financiare solide și performanțe operaționale și de vânzări solide. Am atins 165 milioane EUR în EBITDA și am îmbunătățit semnificativ fluxurile de numerar din exploatare, astfel încât suntem în măsură să ne menținem previziunile publicate. În paralel, continuăm să ne punem în aplicare angajamentele de CSR în cadrul Grupului. Timpul a demonstrat că deciziile noastre din trecut au fost cele corecte, iar noi suntem în măsură să ne menținem traiectoria și să privim cu încredere spre viitor.

Progresul nostru în sectorul malțului dă rezultate foarte pozitive: în prezent, desfășurăm operațiuni de producție pe cinci continente. Axereal a devenit un producător și un procesator de cereale, și în special de orz pentru malț, de talie mondială. Instalațiile industriale de malț pe care le-am adăugat recent în portofoliul nostru, ceea ce face ca Grupul să ajungă la un total de 27 de fabrici de malț, se dovedesc a fi un succes strategic în ceea ce privește creșterea generată pentru afacere. În plus, în timpul pandemiei, prezența noastră comercială puternică în emisfera sudică ne-a ajutat să facem față scăderii temporare a vânzărilor în Europa. În cele din urmă, în ambele noastre divizii am consolidat legăturile strânse cu clienții și furnizorii noștri. Lucrăm împreună și inovăm pentru a face față provocărilor legate de tranziția industriei alimentare, adoptăm o nouă abordare a producției și răspundem nevoilor societății, fără a pierde din vedere importanța furnizării de rezultate măsurabile.

 

Champs à renseigner
Image standard
Chairman Axereal
Texte

Care sunt obiectivele dumneavoastră în ceea ce privește dezvoltarea durabilă?

JFL: Dorim să facem din Axereal un catalizator pentru trecerea la modele agricole durabile. Acesta este raționamentul din spatele canalelor pe care le înființăm pentru a crea mai multă valoare comună între clienții și fermierii noștri. Am accelerat acest proces în ultimul an: în 2021, am produs și procesat aproximativ 700.000 de tone de cereale în cadrul procese. Cu această performanță, suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul pentru 2022 (1 milion de tone). De asemenea, suntem lideri în ceea ce privește diversitatea proceselor, agricultura durabilă și reducerea amprentei noastre de mediu, prin activitatea noastră de stabilire a unei strategii ambițioase privind emisiile de carbon. În plus, ne continuăm eforturile de reducere a emisiilor cu efect de seră generate de activitățile noastre.

Citation

Grupul nostru nu s-a abătut de la traiectoria de creștere durabilă pe care o urmează și a înregistrat rezultate financiare solide și performanțe operaționale și de vânzare solide.

Infos citation
Paul-Yves L’Anthoën, director general
Texte

Ce acțiuni puneți în aplicare în ceea ce privește inovarea și agronomia?

PYL: În calitate de pionieri ai tranziției în domeniul agriculturii și al nutriției, căutăm în mod constant noi modalități de a adăuga valoare producției membrilor cooperativei noastre, valoare care să fie în avantajul  nevoilor clienților noștri. Sprijinul agronomic și, în special, soluțiile de reducere a utilizării de consumabile în agricultură, se află în centrul strategiei noastre de inovare și de creștere. Obiectivul nostru este de a dezvolta, în parteneriat cu toate părțile interesate, alternative mai durabile și mai colaborative care să ne diferențieze. În ceea ce privește procesarea alimentelor, putem folosi noile tehnologii pentru a ne conecta mai direct cu consumatorii, atât pentru a împărtăși informații despre cum este cu adevărat viața în sectoarele noastre, cât și pentru a demonstra că practicile noastre sunt responsabile, de exemplu în domeniul creșterii animalelor sau al canalelor de procesare. În plus, datorită adoptării în masă a instrumentelor digitale, am reușit să creștem performanța echipelor noastre de pe teren și calitatea muncii lor. Aceste instrumente au produs îmbunătățiri măsurabile în domenii precum logistica și fluxurile de producție, platformele de comerț electronic și condițiile de lucru ale personalului.